woensdag 16 juli 2014

Mijn verzameling #3. Schaats boeken.

Het is alweer een poosje geleden maar vandaag laat ik weer een deel van mijn verzameling aan jullie zien. Dit keer mijn boeken over het schaatsen. Lezen jullie mee?



SVEN:  Het boek "Sven" is een biografie over zijn carrière voor dat Sotsji begint. Het is een prachtig boek en het leest lekker weg. Ik heb dit boek ook binnen een week uitgelezen. Ook zitten er hele mooie foto's in dit boek.

Schaatsen TOP 100: Dit boek gaat over de honderd beste schaatsers en schaatssters aller tijden, van Sven Kramer tot Eric Heiden en van Ireen Wüst tot aan Yvonne van Gennip. Het is een heel leuk boek en er staan ook erg veel statistieken in.

Een vracht aan titels: Het was al een poosje bekent, na Sotsji zou TVM stoppen met de sponsoring van dit schaatsteam. Aan het eind van het afgelopen schaatsseizoen kwam dit boek uit. Hier in staan alle overwinningen in die schaatsers hebben behaald toen ze onder TVM trainden.

Het schaatsboek: Dit is een klein maar dik boekje over het schaatsen, het gaat echt over van alles. Dit zijn onder andere een paar hoofdstukken: Schaatsen maken, baanonderhoud, elfstedentocht, huldigingen. En er zijn nog meer hoofdstukken. Het zijn kleine stukjes tekst met veel afbeeldingen en het leest lekker weg.


Olympische Spelen hardrijden: Dit is een historisch overzicht van de Olympische Winterspelen 1894 tot 2010. En het gaat alleen over het langebaan schaatsen. En dat vind ik echt geweldig. Dit boek heeft veel tekst en hele mooie afbeeldingen.

Helden van Sotsji: Weet je het nog februari 2014? De prachtige Olympische Spelen, vrijwel direct na de spelen bracht Telegraaf dit boek uit. En ook dit is weer een prachtig boek en zulke mooie foto's. Met dit boek ben ik echt ontzettend blij mee. Je beleeft de Olympische Spelen gewoon nog een keer.

43 opmerkelijke verhalen van alle Nederlandse Olympische medaillewinnaars op de spelen. Ook dit boek gaat weer over de Olympische Spelen. Hier in staan verhalen zoals de titel eigenlijk al zegt over 43 medaille winnaars uit Nederland. Dit boek is nog voor Sotsji. De verhalen gaan over de sporters hoe ze naar hun wedstrijd hebben toegeleefd en daarna. 

De olympische winterspelen: Dit boek heb ik ooit van me moeder gekregen, wat de titel ook zegt die boek gaat over de Olympische Winterspelen. Het gaat niet alleen over schaatsen maar over alle sporten. Er staan verhalen in veel plaatjes en ook zitten er uitneembare documenten en memorabilia in.


IJsmeester: IJsmeester is een boek die ik afgelopen schaatsseizoen heb gekocht bij de boekenwinkel, dit boek gaat over langebaan, Elfstedentocht en marathon schaatsen. Dit boek is vooral leuk omdat het ook deels over vroeger gaat zoals Annie Borckink. 

Iezers over 't ies: Ik kom uit Drenthe en dit boek gaat over het Gewest Drenthe, de titel in het Nederlands is IJzers over het ijs. Hierin staan verhalen over de geschiedenis van Gewest Drenthe en welke schaatsers daar groot zijn geworden.

Slagen over het ijs: Dit boek zijn vooral schaatsherinneringen verdeeld in periode's. Het begint in 1963 en het eindigt in 1999. Hierin staan onder ander interviews van Reinier Paping, Leo Visser en Ids Postma. 


Rondje 25 rond: Dit boek werd uitgegeven toen Aegon na 25 jaar stopte als sponsoring van het schaatsen. Hierin staan allemaal mooie hoogtepunten en een paar kleine dieptepunten toen Aegon sponsor was. Dit boek is echt één van mijn favorieten.

50 jaar kunstijs: 50 jaar kunstijs is een boek met allemaal interviews met Nederlandse schaatsers. Een boek waarin in staat hoe Nederland is gegroeid als 1 van de sterkste schaatslanden ter wereld. In dit boek vind je onder andere interviews van Tonny de Jong, Bob de Jong, Erben Wennemars & Sven Kramer.

Jaarboek schaatsen 2013: Dit boek is een samenvatting van het schaatsseizoen 2012/2013. Hierin staan vooral foto's van het ANP. De foto's zijn echt prachtig en geven echt een hele mooie samenvatting weer van het schaatsseizoen.


Dit waren al mijn boeken over het schaatsen, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen.

Liefs Tamara.

3 opmerkingen:

  1. Heel leuk gedaan - op naar de komende winter

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel! Absoluut, ik heb nu alweer zin in komend schaatsseizoen.

      Verwijderen
  2. Ik heb net een nieuw schaatsboek uitgebracht: "Top 100 van het Schaatsen". Hierin staan de 100 beste schaatsers aller tijden met daarin zowel mannen als vrouwen, sprinters, specialisten en allrounders. Het is een berekende top 100 op basis van prijzen, wereldrecords enz. Een objectieve lijst dus. Wellicht een leuke toevoeging aan de indrukwekkende lijst die hier staat.

    BeantwoordenVerwijderen