woensdag 12 november 2014

Schaatsseizoen 2013 - 2014, jaargang 42.

Aan het begin van elk nieuw schaatsseizoen komt er een nieuw boek uit, en die heet heel toepasselijk schaatsseizoen. Die boek geeft een prachtige samenvatting weer van het vorige schaatsseizoen. Dit boek spaar ik sinds mijn geboortejaar 1994, vorige week heb ik het boek ontvangen van het vorig schaatsseizoen 2013 - 2014. En ik laat heel graag een deel van die prachtige boek aan jullie zien. 


Zoals we allemaal wel weten was het vorige schaatsseizoen een prachtige schaatsseizoen met als hoogtepunt de Olympische Winterspelen in Sotsji. In dit boek geven ze alles prachtig weer. Echt alles staat er in zoals het NK Afstanden, World Cups, EK & WK Allround, WK Sprint. Maar ook alle wedstrijden van de junioren staan er in, zelfs de gewestelijke wedstrijden en de jaarlijkse Vikingsrace in Thialf. Maar naast het langebaan staat ook de kortebaan, marathon en shorttrack wedstrijden er in. 


Er zijn jaren geweest dat deze boeken alleen in zwart/wit foto's waren. Later alleen de grote toernooien in kleur maar de afgelopen jaren is alles in kleur. En dat is na mijn mening echt een enorme voor uit gang. 


De foto hierboven is van het NK Afstanden vorig jaar. Ze beginnen altijd met een klein verhaaltje over dat toernooi. Daarna zie je alle uitslagen en prachtige foto's van dat toernooi. 


In aanloop naar de Olympische Winterspelen hebben ze een speciaal hoofdstuk gemaakt, zoals je op de foto hierboven al kan zien. De titel is: "Sotsji en de weg ernaar toe". Het begint met de kwalificatie toernooi eind december in Heerenveen waar de schaatsers en schaatsters zich konden plaatsen voor de Olympische Spelen. 


Als je daarna verder bladert kom je bij de Olympische Spelen zelf uit, ze hebben bij elke afstand een prachtige samenvatting geschreven, de uitslagen staan er bij en hele mooie foto's. Als ik het terug lees beleef ik het echt weer opnieuw.


Aan het eind van dit boek staan onder andere de statistieken. Daarin staan de seizoensranglijsten, de snelste tijden van het afgelopen seizoen per afstand. Maar ook staan in die boek de wereldranglijst aller tijden in per afstand. Per afstand staan daar wel 100 schaatsers met hun tijden. De foto hierboven is het ena laatste hoofdstuk van dit boek, hierin staan bijna alle schaatsers en schaatsters met kort verhaaltje, met onder andere hun snelste tijden & beste prestaties. Ze sluiten het boek van met een kleine vooruit blik op het volgende seizoen, de grote kampioenschappen staan daar in met de baan en kampioenschap records. 

Dit boek kan je kopen door geld over te maken op IBAN nummer NL30 INGB 0000 341405 t.n.v. Stichting Schaatsseizoen te Drachten. Als je voor 1 december besteld kost het boek €20 incl verzendkosten na 1 december is het boek €22 euro. Vergeet niet om je naam en adres gegevens te vermelden als je het boek wilt bestellen. 


Liefs Tamara.

Hebben jullie deze boeken ook in jullie collectie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten